חקרתי את החיבור בין גוף ונפש מזוויות רבות – שוטטתי בתחומים רבים מעולם הגוף. כל עיסוק העמיק את המשמעות של קודמו. בשיטת פלדנקרייז (קורס מורים בשנת 2003 והתמחות בהתפתחות מוטורית של התינוקות) למדתי על מודעות ודיוק בתנועה. למדתי לקרוא את סיפורו של הגוף – של מבוגר וכמו כן, של תינוקות כך שהקשר בין הגוף לעולם הנפש התחבהר לי יותר ויותר.
והנה הצופן הכי חשוב שלמדתי: עולם הגוף, כמו עולם הרגש, צריך להתמודד עם המציאות. תנועה וכמו כן נשימה, צריכה להיות בריאה ונכונה לגוף וליצור את השינוי שאנחנו רוצים. מהי תנועה נכונה: תנועה שמשיגה את המטרה מבלי לפגוע בגוף. אם אני רוצה להרים את הקניות, אני צריכה גב שהוא מוכן לכך; אם אני לעלות בי אנרגיות, אני צריכה לדעת להיעזר בנשימה. תנועה נמדדת ביעילות שלה.
בשנים האחרונות, הפכתי את האימון האישי שלי בויג'נאנה יוגה למקצוע (קורס מורים עם נגה ברקאי, בווינגייט,2019 – 2021). היוגה, כמו המדיטציה, היא המשך ישיר של העיסוק בחיבור גוף-רגש-תודעה. אני רואה בשתיהן כלי מרכזי להשגת שלוות נפש וחיבור לתחושת המרכז שלנו. התחושה הזאת מאפשרת לנו ריכוז פנימה. היא מפיגה את הפיזור שההתמודדויות היומיומיות יוצרות. אם אנו מחלקים את עצמנו בין כמה משימות בכל רגע נתון, היוגה מאפשרת לאסוף את כולן בציר המרכזי בגופנו.
הפנמת שבעת העקרונות של הויג'נאנה בגוף ובמחשבה מאפשרת לנו לחקור את התנועה שלנו על מנת למצוא בתוכנו את הפתרון לשאלות שלנו. הנה העקרונות: הרפיית הגוף, השקטת הנפש, הכוונה, השתרשות, חיבור, נשימה והתרחבות.
אימון היוגה הופך בכל פעם להרפתקה מרתקת של חיפוש עצמי בכל הרמות. השיפור ביכולות הגוף ממלא אותנו בתחושת יכולת. חשוב להדגיש לכל אלה המפקפקים ביכולת שלהם לשפר את הגמישות ואת הכוח שלהם שבעבודה נכונה, כל אחד יכול להפתיע את עצמו ולהוביל את עצמו להישגים שלא האמין בהם.
שינוי גופני הוא לעיתים כלי חזק לחוות מהו שינוי אישי. אם שינוי בעולם הרגש הוא מופשט ובא לידי ביטוי בעיקר בתחושות ובהתנהגות, שינוי בגוף הוא קונקרטי, מוחשי ומדיד. מי שמרגיש שפרץ את התקיעות בגוף שלו למד הרבה מאד על עצמו. זו עוצמה שאפשר להביא אותה להרבה היבטים נוספים של החיים!
העיסוק ביוגה מאפשר ויסות התודעה, המחשבות והרגשות. ניתן לראות אימון יוגה כמדיטציה בתנועה. עוד דרך לעבוד על עולם הנפש שלנו!